Wist jij dat er heel veel mensen in Nederland zijn die de waarde van hun inboedel onderschatten? Zij kunnen zich vaak niet meer goed herinneren hoeveel geld zij hebben uitgegeven aan bijvoorbeeld de tv of het bankstel en denken daardoor dat het allemaal niet zo duur was. Wanneer zij echter geconfronteerd worden met een klein brandje in huis en alle spullen door rookschade kapot zijn gegaan en dus vervangen moeten worden, komen zij erachter dat zij een vermogen moeten uitgeven om de schade te herstellen. In die gevallen komt men erachter dat een goede woonverzekering afsluiten toch wel heel handig was geweest. Wil jij dergelijke problemen voorkomen? Zorg er dan voor dat je de juiste woonverzekeringen neemt. Zo weet je zeker dat je eigendommen goed verzekerd zijn en dat je bij een ongeluk niet met forse schadekosten geconfronteerd wordt. 

 

De juiste woonverzekeringen kiezen 

Om er zeker van te zijn dat je geen onnodige risico’s loopt, doe je er verstandig aan om de juiste woonverzekeringen af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld een inboedelverzekering afsluiten zodat je spullen goed verzekerd zijn. Je spullen zijn dan verzekerd tegen bijvoorbeeld een overstroming, diefstal of brand. Wat ook goed is om te weten is dat je ook beschermd bent tegen cybercrime. Dat is een nieuwe vorm van schade die je heel veel problemen kan opleveren. Het kan erg in de papieren lopen om deze vorm van schade te herstellen, dus een verzekering is dan altijd een uitkomst. Bekijk daarom goed of jouw verzekeraar de mogelijkheid biedt om cybercrime te verzekeren. Zo niet, dan kun je betere naar een andere verzekeringsmaatschappij gaan. 

 

Hoe werkt een woonverzekering? 

Na het inboedel verzekering afsluiten, krijg je je polisvoorwaarden thuisgestuurd door je verzekeringsmaatschappij. Je kunt de voorwaarden dan nog even op je gemak doornemen. Mocht je op een bepaald moment schade hebben opgelopen, bijvoorbeeld doordat er lekkage in je woning is geweest waardoor je tv kortsluiting heeft gemaakt, dan kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij. Vervolgens kun je je tv laten repareren, of wanneer dit niet meer mogelijk is, een andere tv kopen. De bon kun je opsturen naar je verzekeraar en die zal de gemaakte kosten zo snel mogelijk naar jou overmaken. Zo heb je in een mum van tijd je schade afgehandeld. Kijk even goed bij welke verzekeraar je zelf geen eigen risico hoeft te betalen. Op die manier kom je niet alsnog voor onverwachte kosten te staan. 

 

Voordelig verzekerd zijn? 

Wanneer je denkt dat verzekeringen duur zijn, moet je even gaan rekenen wat het je zou kosten om al je schade zelf te moeten betalen. Je zult dan zien dat je met een verzekering altijd voordeliger uit bent. Dat wil echter niet zeggen dat je geen scherpe deal kunt sluiten. Vergelijk daarom altijd even wat diverse verzekeraars allemaal aanbieden en stel het pakket samen dat voor jou de beste dekking oplevert tegen de laagste kosten. Leg het accent echter altijd op de dekking want de kosten haal je er sowieso gemakkelijk uit wanneer je eenmaal schade hebt opgelopen.