Masterclass Grip op Stress

Iedere dag fris en energiek voor de klas en voldaan naar huis

Ben jij docent in het vo en wil je ook graag…
• Fris en energiek voor de klas staan?
• Iedere dag naar huis met een voldaan, opgeruimd en positief gevoel?
• Je lesvoorbereiding en belangrijke zaken in minder tijd afkrijgen?
• en de volgende dag uitgerust op je werk komen?

Leer in 1 dag hoe je je stress de baas kunt zijn, hoe je je werkdruk verkleint en je werktijden weer acceptabel worden tijdens onze Masterclass Grip op Stress.

Klinkt dit als té mooi om waar te zijn?

Eenderde van het ziekteverzuim is werkstress-gerelateerd. En in het onderwijs liggen die cijfers nog hoger. Je bent dus lang niet de enige die stress ervaart tijdens het lesgeven of bij wie de werkdruk de pan uitrijst. En ondanks alle aandacht in de media voor deze overmatige stress, is praten over spanning nog steeds taboe. Zelf oplossen is veelal een moeizame en eenzame weg én leidt vaak alleen maar tot extra gepieker. Check eens bij jezelf hoe je ervoor staat:

• Kom jij iedere dag tijd tekort?
• Werk je regelmatig ‘s avonds of in het weekend om je werk op tijd af te krij-gen?
• Pieker je s ‘nachts over je werk?
• Ben je snel boos of geïrriteerd?
• Komt kritiek of ‘negativiteit’ van je leerlingen hard bij je binnen?
• Moet je altijd nog wel ‘even dit’ of ‘even dat’ van jezelf?
• Of baal je regelmatig van jezelf?
Heb je bij minstens 4 vragen ja geantwoord?

Gun je zelf dan wat lucht en keer het tij. Want het is écht mogelijk grip te krijgen op je stress. Ook voor jou. Ook op jouw school. Met de juiste kennis op het vlak van stress-& mindmanagement. Want heel veel stress is te voorkomen met de juiste mindset. Wil jij leren hoe?

Zorg dan dat je erbij bent tijdens de eendaagse MasterclassGrip op stress’ op do 1 Maart 2018.
Tijdens deze Mastreclass gaan we een dag op hele praktische wijze aan de slag. We kijken kritisch naar hoe je met je tijd omgaat, (neem je agenda én telefoon mee), houden je mindset tegen het licht en kijken hoe je je energie beter kunt managen.

Resultaat? Op het einde van de dag ga je ontstresst en energiek naar huis en heb je concrete stappen gezet:

  • Grip op je tijd. We doen een reality check. Hoe houd je regie over je eigen tijd? Je leert hoe je de voor jou belangrijkste valkuilen voorkomt, zodat je vanaf nu je belangrijkste actiepunten afkrijgt binnen je beschikbare tijd.
  • Grip op je energie. Je leert de 7 belangrijkste strategieën waarmee je voor elkaar krijgt dat je accu oplaadt tijdens en na je werkdag in plaats van leeg-loopt.
  • Grip op je mindset. Je leert welke mindset nodig is voor een stress-vrije werk-dag, hoe jij die creëert zodat je iedere dag positief naar huis gaat.
  • Grip op je toekomst. Je gaat naar huis met een persoonlijk actieplan dat je gaat ondersteunen om je nieuwe werkwijze vast te houden.

Ervaringen van docenten die eerder met ons werkten:

“Na een dag met jullie gewerkt te hebben, stond ik vrijdag met een enorme boost aan energie voor de klas. Normaal gesproken heb ik al veel plezier met leerlingen en in het lesgeven, maar nu ging het allemaal net een stukje gemakkelijker. ” Over de Masterclass Motiveren tot Leren” (Marian Offenberger, docent het Baken, Almere)

“Een zinvolle Masterclass voor beginnende docenten: onder professionele begeleiding in een kleinschalige en veilige omgeving met je eigen rol als docent aan de slag. Een dag met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, voor onderling advies, voor oefenen en voor inspiratie! “, Over de Masterclass Voor de Leeuwen, Susanne van Wersch, docent van Maerlant College, Den Bosch)

Echt superwaardevol die coachingsgesprekken. Het is zó fijn dat je, op het moment dat je zelf even vast zit met iets, precies de goede vragen krijgt én de tools waarmee je zelf weer verder aan de slag kunt! (S. Kerstens, docent Porta Mosana College, Maastricht)

 

Wil jij  je stress ook de baas leren zijn ? Schrijf je in! en zorg dat je erbij bent op 1 maart 2018 (van 10.00-16.00, Utrecht)

 

Tot en met 8 februari geldt een aantrekkelijk early bird aanbod van 395 euro (excl. btw). Daarna betaal je de normale prijs van 445 euro (excl. btw). En voor 295 euro (excl. btw) neem je een partner mee (van dezelfde school). 

Wil je meer info of heb je belangstelling? Mail ons je vraag of bel 06-284 21728. We vertellen je er graag meer over. Er zijn natuurlijk ook incompany mogelijkheden.

Ps. Misschien probeer je al een tijdje om de dingen zelf op te lossen en heb je gemerkt dat dat veel energie kost en te weinig oplevert. Bedenk dat er versnelling mogelijk is, juist door een dag rust en afstand te nemen én nieuwe kennis op te doen.

Kop voor inschrijven

Gratis E-book

Het gratis e-book '24 Anti-stress toppers voor in de klas' ontvangen? Schrijf u in en ontvang het direct in uw mailbox .

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat Co-Actief voor u kan betekenen? Neem contact op!